Hujung minggu di rumah …

Posted: April 25, 2009 in Diari
Tags: , ,

Salam….

Untuk sekian kalinya…. minggu ini kita ada kat rumah…..lepak … kat umah sewa baru ni… Sebelum nie macam-macam hal hujung minggu….. ada kelas ganti lah…. mostly gi KL lah… cam minggu lepas g book fair… minggu sebelum tu…ada kelas ganti hari Sabtu….

Hari nie…. cam biasa…mengemas….membasuh…..masak…..tengok tv….perrgghh… bahagianya….hehehe…

Petangnya…. ada wat projek sket kat belakang rumah…. projek tanam sayur….( konon-kononnya la…). Kat sekolah sekarang…semua nak buat projek pertanian…. Puteri Islam dan Pengakap dengan projek kebun sayurnya…Tunas KRS dengan projek herba, Panitia Kajian Tempatan pun nak wat Kebun Bunga Raya.

Rumah sewa baru nie….backyard nya luas… tapi sayang…penuh semak samun….ish….kat belakang rumah tu…selain semak samun yang setinggi pinggang…pokok yang berguna hanya pandan ( subur plak ) dengan tebu hitam….

Tadi petang….dah tarah sikit kat… esok sambung balik… tarah lagi …pastu boleh la buat batas…. nie plannya nak lawan Walida la hehehe…. dia wat kebun kat belakang rumah dia… kita pun nak jugak..hehehe…

Apa nak tanam yek…. plannya… nak tanam cili, serai, halia, kunyit, lengkuas, serai…

Semoga terlaksana apa yang dirancang…..amin….

Advertisements
Comments
  1. ida says:

    niza..sob2..kebunku belakang rumah abis sudah gondol..pokok pisang sebtg tu pun dah tadak..nih gara2 org dtg repair manhole weken haritu..nak kena start semula..tapi yg bestnya lalang semua dah clear ditambun tanah..jom niza kita pakat bekebun..tgk sapa buleh dapat hasil dulu…semlm pun dah siap mimpi2 lagi pasal kebun ..kikiki..kunyit,lengkuas, serai,limau purut, lada..sireh,inai nak tanam jugak nih ..byk nye benda nak tanam nih 😛

  2. nizarejab says:

    hehehe..banyaknya….kang jadi hutan plak belakang umah awak tu….
    kawasan umah saya nie dah memang hutan…luas….nanti kalo dapat…saya uploadkan gambarnya…;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s