Fitnah….lebih buruk daripada membunuh…

Posted: April 2, 2009 in Nukilanku...

Salam kepada teman-teman…

Fuh! lama betul tak up-date blog nie…. sekarang nie yang dok up-date kat http://www.mygreatjourney.wordpress.com…

Cerita tentang fitnah….eemm….dah penat rasanya kena fitnah…

Hari nie kena lagi…. sejak mengajar kat Raub nie…. dah masuk bulan ke-4… tapi masih tak dapat cari rumah sewa lagi…. entahlah kenapa susah sangat…

Mula-mula dulu dapat rumah sewa dekat pekan Dong, ( 20 minit dr sekolah).. tup-tup..last minit tak jadi sebab housemate bermasalah…. nak menyewa kat kg Gesing…masalahnya rumah lama.. dah la besar…..jarak antara satu rumah dengan rumah yang lain jauh-jauh…dok sorang pulak…ish…seram…

Last…dapat pulak rumah kat Ceroh…( 20 mini dr sekolah)…dah nakup pindah dah bulan nie. Tup-tup-tup….tak jadi…sebab tuan rumah pulak ada masalah….ish..rasanya orang Raub  nie memang tak suka kita kot… hehehe

Kali nie dah masuk 3 kali kena fitnah…. rasa dah penat dah…. kalau benda lain mungkin kuat lagi nak tahan….. tapi kena fitnah nie… tak tau lah mampu atau tak nak tahan…. semoga Allah meneguhkan hati menghadapi cabaran yang terbentang…. Amin….

Advertisements
Comments
  1. da says:

    pelik betul ler..nape lar org suka buat fitnah nih..sabo jer lah niza..bedoalah bbyk2..bukan ker doa org yg dianiaya tu dimakbulkan..haa time ni lah kita boleh mintak dgn DIA apa yg kita hajatkan..dok gtuh???

    • nizarejab says:

      eemm….tu lah….datang la harimau ker……singa ker…giant ker… boleh kita redah jer….
      sampai tang nie…..eerr…benda yang tak nampak ni yang payah sikit…..
      kena mintak doa kuatkan/ tabahkan diri jer…. kuatkan benteng/kubu pertahanan diri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s