Result posting dah keluar!!!

Posted: December 20, 2008 in Uncategorized

Salam….

Inilah berita yang sedang panas sekarang bagi kami…..

Masa yang ditunggu telah tiba….. Result Posting dah keluar…. lebih kurang pukul 8.30 mlm – 19/12/2008.

Mula-mula dapat sms dari Chen Chen katanya results dah keluar… lepas tu…. bertalu-talu sms-sms drpd classmate…..tanya dapat mana. Malangnya, masa tu kita on the way keluar dengan member ke Serdang. Jadi, tak dapatlah nak check result.

Dalam pada itu, Along @ Asmani bagitau dia dapat Sabah. Agak memeranjatkan! Ingatkan mereka yang dapat poting ke Sabah/Sarawak akan diberitahu lebih awal ( menurut sepupu yang belajar di IP Tengku Bainun rakan-rakannya yang ditawarkan ke Sabah/Sarawak sudah menerima panggilan daripada Putrajaya semasa kursus) , tapi rupanya sekali dengan yang lain. Memang suprise.

Balik sahaja dari outing, terus check website yang di sms oleh Dilla…. alamak….error plak….eerrr….address silap kot…cuba lagi….add yang diberi oleh Chen Chen….sama jer….ahhh!!… ada masaalah kot website nie… camner la pulak diaorang boleh check…eeemm… tak pe lah….cuba pulak esok pagi….ok kot….

Sarah ada bagitau kita dapat di Pahang… tapi, selagi tak tengok dengan mata-kepala sendiri memang tak puas hati…. Terus tak leh tidor…. Pukul 5.30pg baru boleh tido….

Pagi tadi check….dalam pukul 10 pg….pun masih sama…..ah…malaslah macam nie…biarlah…tapi Noreham pun dah comfirmkan kita dapat Pahang….ok jer….mana-mana negeri kat Malaysia nie…. Dan yang agak mengejutkan…ramai yang dapat tawaran ke Sabah/Sarawak. Dalam kelas kami yang seramai 18 orang, 7 orang ditawarkan ke Sabah. Along, Alem, dengan Syidah – geng perempuan, Najib, Fazli, Hafiz dan Jijul yang lelakinya dan Che Mozek ke Sarawak.

Malam nie baru dapat masuk websitenya. Eemmm…memang betullah…. aku akan berkhidmat di negeri Pahang.Yesss! Tak ralat sangat sebenarnya, ramai pulak yang dapat Pahang. My roomate yang memang orang Pahang dapat, dari kelas Math, Noreham dan Sarah.

Jangkaan-jangkaan yang dibuat sebelum ini- kami tak akan dihantar ke seberang laut – student IPBA tak pernah dihantar, nampaknya tidak benar. Nampaknya tahun ini ramai yang ”bernasib baik ” dihantar ke sana. Yalah….elaun lebih sket….;)

My lovely roomate - yg suka posing...hehehe

Advertisements
Comments
  1. ida says:

    hii niza..dapat kat pahang yer..ok lah tuh tgh2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s